سایز موجودات نیز یکی از عواملی است که میتواند بر علیه گونهها عمل کند. آلبالادجو روبلز گفت، برای مثال، حیوانات بزرگتر ممکن است بیشتر تحت تأثیر آب و هوا قرار گیرند زیرا آنها معمولاً به بخشهای بزرگتری از زیستگاه و همچنین غذای بیشتری نیاز دارند که با تغییرات آب و هوا در معرض خطر قرار میگیرند.
حیوانات سازگار
با این وجود، برخی از تحقیقات پیشین استرونا، بدن به ظاهر غیرقابل تخریب آنها نیز محدودیتهایی دارد. این مطالعه که در ژورنال «گزارشهای علمی» منتشر شده است، نحوه عملکرد خرسهای آبی در سرما و گرمای شدید را به تنهاییسازی میکند. این تحقیق نشان داد که خرسهای آبی میتواند در برابر بالا و پایین جان سالم به در بردن. اما زمانی که در ارتباط با گونههای دیگری که اکوسیستم خرسهای آبی تاثیر دارند، متوجه شدند که خرسهای آبی تحت تأثیر دماهای بالاتر آسیبپذیر هستند و جوامعی که میتوانند مییابد.
اگر گرما فراتر از آن برود، جهانی را می دید که از موجودات سخت جانی مانند خرس های آبی است. این موجودات کوچک میسازند به حالت خواب زمستانی بروند که معمولاً به طور کامل متابولیسم آنها را میکند و آن را قادر میسازد تا سرمای شدید منفی ۱۹۶ درجه سانتیگراد و گرمای ۱ درجه سانتیگراد را تحمل کنند.
چنین سناریویی با این فرض است که ما به روی سطح فاجعهبار گرمایی میرویم که از تحمل این گونهها، نرسیم.
تولید مثل سریعتر ممکن است برای گونههایی باشد که در شرایط آب و هوایی زندگی میکنند، مفید باشد زیرا آنها با تغییر زیستگاه سازگارتر هستند. آلبالادجو روبلز توضیح داد که چرخههای تولید مثل سریع به این گونهها فرصتی برای زنده ماندن میدهد. در همين راستا، حيواناتي كه مثل تري ميكنند روندي معكوس را توليد ميكنند، در اين مطالعه نشان دادند كه وضعيت آنها با تغيير دما و زيستگاه كاهش يافته است.
همه اینها نشان میدهند که حیواناتی که در برابر تغییرات زیستگاه و دماهای پذیرنده هستند، به احتمال زیاد در جهان گرمتر رشد میکنند. برای به دست آوردن سرنخهایی در مورد کدام گونهها در آینده ممکن است جان سالم در ببرند، کافی است نگاهی به گونههایی بیاندازید که مانند سریعترینها را تولید کنند و در نامناسبترین زیستگاههای سیاره ما یعنی شهرها حضور دارند. این موجودات شامل سوسکها، موشها، کلاغها، کبوترها و برخی از شکارچیان، میمونها و راکونها میشوند.
هیچ شکی نیست که تنوع زیستی زمین در اثر تغییرات آب و هوایی و تخریب زیستگاه مورد تهدید قرار دارد. در سال 2022، صندوق جهانی حیات وحش (WWF) سیاره زنده را گزارش کرد که 69 درصد از آن را کاهش داده است. در حال حاضر، یک میلیون گونه در سراسر سیاره ما با خطر انقراض خطرناک هستند. شواهد فزایندهای وجود دارد که نشان میدهد زمین در حال تجربه ششمین انقراض جمعی خود است.
استرونا میگوید: خرسهای آبی به خودی بسیار مقاوم هستند، اما برای زنده ماندن به گونههای دیگر نیاز دارند.
مهاجرت و سازگاری با زیستگاههای مختلف نیز میتواند در برابر آینده نامعلوم بیمه کند. به عنوان مثال، بسیاری از موجوداتی که فقط در عرضهای جغرافیایی یخ زده یا صخرههای مرجانی میتوانند زنده بمانند، مواردی که در اثر گرم شدن دائماً کاهش مییابند، با خطرات بیشتر مواجه میشوند. تحقیقات همچنین شواهدی را کشف کرده است که نشان میدهد حیواناتی مانند طوطی، خفاشها و حشرهخوارها در طول نسلها تغییر شکل میدهند و منقار، بالها و دمهای بزرگی را به دست میآورند که به آنها کمک میکند در شرایط آب و هوای گرم به طور طبیعی خنک و سازگارتر شوند. می شوند.
همه چیز به هم مرتبط است
آلبالادجو روبلز میگوید: اگر شما یک فیل باشید، به احتمال زیاد نسبت به سایر گونههای کوچکتر که به منابع کمتری نیاز دارند، نسبت به خشکسالیهای شدید و همچنین جنگلزدایی حساستر وجود دارد. بهطور کلی، احتمال بیشتری وجود دارد که اثرات کوچکی در نتیجهی تغییرات ناشی از فعالیتهای انسان، مانند تغییرات آب و هوا و تغییر کاربری زمین، جان سالم به در ببرند.
بنابراین کدام حیوانات برنده می شوند و در شرایط افزایش دما، خشکسالی و از دست دادن زیستگاه چگونه زندگی می کنند؟
آنها نشان میدهند که تغییرات آب و هوایی به طور مستقیم باعث میشود که از بین رفتن یک گونه میشود، چندین گونه دیگر نیز که برای غذا، سایر خدمات اکوسیستمی به آن گونههای وابسته بودند، از بین میروند. این پژوهش پیشبینی میکند که این اثر دومینووار است که با عنوان «انقراض» میشود، باعث کاهش انواع مهرهداران در زمین در پی تغییرات آب و هوای پیشبینیشده خواهد شد. به گفته استرونا، از آنجایی که این مطالعه بر تغییر آب و هوا بر جوامع حشرات یا گیاهان را مدلسازی نشده است، این یافتهها احتمالاً خوشبینانه هستند.
پیچیدگی روابط بین حیوانات در اکوسیستمهای طبیعی به همراه عدم اطمینان در مورد چگونگی شدید آب و هوای بررسی این دادهها و تعیین دقیق اینکه چه حیواناتی با جهان گرم بهتر از سایرین عمل خواهند کرد. با این حال، تحقیقات استرونا یک روند کلی را نشان داد. او توضیح میدهد: ما دریافتیم که گونههای بزرگتر و گونههایی که در سطح تغذیهای بالاتر در زنجیره غذایی قرار دارند بر نامطلوب بیشتری تأثیر میگذارند.
انتهای پیام