با توجه به افزایش میزان بیماری آلزایمر جهانی و سایر مشکلات زوال عقل، این یافتهها میتوانند قابل توجه باشند. این گروه پیشنهاد میکنند که یک سبک زندگی سالم ممکن است به دلیل زوال عقل یا کُند کردن پیشرفت این عارضه ناتوان کننده کمک کند.
یک قاشق غذاخوری روغن زیتون در روز میتواند مغز را از مصرف زوال عقل حفظ کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از اساف، یک مطالعه جدید نشان میدهد که روغن زیتون را به برنامه غذایی به طور منظم میتواند خطر مرگ و میر ناشی از زوال عقل را تا ۲۸ درصد کاهش دهد.
دکتر تسيههاي مستقيم ميگويد که تحقيقات اين مطالعه قابل توجه است، اما مشاهده ميشود و بنابراين، رابطه علت و معلولي بين مصرف روغن زيتون و کاهش خطر زوال عقل کشنده را ثابت نميکند. وی اظهار داشت که تحقیقات بیشتری برای تأیید این تعیین و تعیین مقدار مصرف روغن زیتون برای دستیابی به بیشترین فواید سلامتی باید انجام شود.
این یافتهها در نشست سالانه انجمن تغذیه آمریکایی به نام Nutrition ۲۰۲۳ در بوستون ارائه شد.
علاوه بر این، جایگزینی روزانه تنها یک قاشق چایخوری مارگارین یا سس مایونز با روغن زیتون، خطر مرگ ناشی از زوال عقل را هشت تا ۱۴ درصد کاهش می دهد.
تحقیقات قبلی نشان میدهد کسانی که به طور منظم از روغن زیتون به جای میوههای فرآوری شده یا حیواناتی استفاده میکنند، به طور کلی رژیم غذایی سالمتری دارند.
انتهای پیام
مطالعات قبلی مصرف بیشتر روغن زیتون را با خطر ابتلا به بیماری کمتر مرتبط دانستند و نشان دادند که از روغن زیتون به عنوان بخشی از الگوی رژیم غذایی غذایی مدیترانهای برای محافظت در برابر زوال شناختی کمک میکند.
روغن زیتون را به جای جایگزینهایی مانند مارگارین انتخاب کنید (عموم آن را تحت عنوان گیاه کره ای میشناسند) و سس مایونز تجاری یک انتخاب مطمئن است و میتواند به زوال عقل کشنده را کاهش دهد.
این تحقیق که یک ماده معمولی در همه چیز از سس سالاد گرفته شده تا غذاهای سرخ شده را بررسی کرده است، افزودن تنها نصف یک قاشق غذاخوری زیتون در رژیم غذایی روزانه، ممکن است باعث ایجاد خطر مرگ از زوال عقل می شود.
با این حال، دکتر تسیه اشاره کرد که ارتباط بین مصرف روغن زیتون و کاهش خطر ناشی از زوال عقل در این مطالعه، صرف نظر از کیفیت کلی رژیم غذایی ثابت باقی ماند. این نشان میدهد که روغن زیتون ممکن است خواصی برای فرد برای سلامت مغز داشته باشد.
آنجولی تسیه (Anne-Julie Tessier)، محقق فوقالعاده دکترا از دانشکده بهداشت عمومی در دانشگاه هاروارد میگوید: مطالعه ما دستورالعملهای غذایی با روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون را توصیه میکند و نشان میدهد که این توصیهها نه تنها به سلامت قلب کمک میکنند، بلکه به طور کلی باعث سلامت مغز میشوند.
تسیه در بیانیه رسانههای خود: برخی از ترکیبات توضیح دهندگان آنتیاکسیدان موجود در روغن زیتون میتوانند از سد خونی مغزی عبور کنند و به طور مستقیم بر مغز تأثیر بگذارند. همچنین این امکان وجود دارد که روغن زیتون با سودمندی بر سلامت قلب و بیماری، تأثیر غیرمستقیم بر سلامت مغز داشته باشد.
این مطالعه نشان داد که بیش از نصف غذای روغنی زیتون در روز مصرف میکنند، در مقایسه با مصرفکنندگانی که مصرف میکنند، ۲۸ درصد کمتر در معرض خطر ناشی از زوال عقل قرار دارند.
این اولین مطالعهای است که رابطهای بین عادات غذایی و مرگ ناشی از زوال عقل را بررسی میکند. تیم تحقیقاتی پرسشنامههای غذایی و سوابق مرگومیر از بیش از 90 هزار آمریکایی در طی سه دهه تجزیه و تحلیل تهیه شده است. در این مدت، ۴۷۴۹ شرکت کننده به دلیل ذوال عقل درگذشتند.
پزشک در بوستون بر این باورند که این روغن میتواند نقش مهمی در سلامت مغز داشته باشد.