پس از تولید انبوه این مخلوط زیستتخریبپذیر به واسطه افزودن نانوالیاف سلولزی به آن، امکان چاپ سه بعدی این ماده بدون تغییر رنگ ساختاری یا رسانایی آن به وجود خواهد آمد.
پاسخها از این فناوری برای تولید یک نمایشگر عددی هفت بخشی همراه با یک حسگر فشار استفاده میشود که در جریان پیزوالکتریک تولید شده توسط تغییر شکل مکانیکی، تغییر رنگ میدهد.
انتهای پیام
منبع
این حسها توسط محققان مؤسسه تحقیقاتی Empa در سوئیس به سرپرستی دکتر گوستاو نیستروم ساخته شده است. در قلب این فناوری، مادهای به نام هیدروکسیپروپیل سلولز (HPC) وجود دارد که در حال حاضر به عنوان یک حامل برای داروهای مؤثر در داروهای مشابه و غذاها استفاده میشود.
موفق به ساخت مواد زیستی تغییر رنگدهندهها میشوند و میتوانند نسبت به کالاهای دیدهشده یا منقضیشده هشداردهنده آسیب ببینند.
به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، حسگرهای ارزان قیمت چاپ شده با چاپ سه بعدی وجود داشته باشد که رنگ خود را تغییر دهد تا به ما نشان دهد که آیا کالایی خیلی گرم شده یا تحت فشار زیادی قرار گرفته است یا نه. چنین چیزی به زودی میشود. ضمن اینکه از دور ریخته شدن، میشوند و ضرری برای محیط زیست ندارند.
دستگاه HPC که با آب مخلوط میشود، بلورهای مایع میدهد و به لطف ریزساختار این بلورها، فقط طول موجهایی از نور مرئی را منعکس میکنند و باعث میشوند که هنگام مشاهده چشم انسان به همان رنگها ظاهر شوند. همین اصل به طور طبیعی توسط بالهای رنگارنگ پروانهها نیز دیده میشود.
تغییر رنگ ساختاری این بلورهای مایع به راحتی با تغییر است. با در نظر گرفتن این واقعیت، پژوهش موسسه Empa مقدار کمی نانولوله کربنی را به مخلوط HPC و آب اضافه کردند و رسانایی الکتریکی آن را افزایش دادند. در نتیجه، زمانی که ولتاژ به ماده اعمال شد، آن افزایش یافت و بلوک بر این تغییر رنگ انجام شد.
خاویر ابی یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: آزمایشگاه ما قبلاً قطعات الکترونیکی یکبار مصرف مختلف بر پایه سلولز باتریها و حسگرها را توسعه داده است، اما این اولین باری است که ما یک صفحه را بر روی سلولها نمایش میدهیم.