هوش مصنوعی چیست؟ | 1biti

از اهداف مهم پژوهشگران و متخصصان حوزه هوش مصنوعی این است که با استفاده از قابلیت پردازش زبان طبیعی، نرم‌افزارهایی را طراحی کنند که قدرت درک و فهمیدن زبان انسانی را در موضوعات گوناگون داشته باشد. در این بین باید به این نکته اشاره کرد که هدف نهایی هوش بشری برای استفاده از توانایی پردازش زبان طبیعی، فقط درک زبان طبیعی نیست اما عدم درک آن برای سیستم‌های رایانه‌ای، از ویژگی‌ها و قابلیت‌های کامپیوترها می‌کاهد. سال‌ها پیش، افرادی که در حوزه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین کار می‌کردند، باید به صورت دستی کارهای مختلف را پیش می‌بردند. یعنی باید از اول الگوریتم‌ها را تحلیل کرده و سپس فرمول‌ها و گزارش‌های مختلف را پیاده‌سازی می‌کردند. مجموعه این کارها یک فرآیند طولانی و خسته کننده بود و در بسیاری از موارد با خطا همراه می‌شد. اما امروزه با رشد زبان‌های برنامه نویسی مختلف، کتابخانه‌ها و فریمورک‌های مبتنی بر آن‌ها این کار بسیار راحت‌تر از قبل شده است.

  • امکان‌پذیر بودن هوشمندی ماشین سوالی بود که در ذهن محققان علوم کامپیوتر شکل گرفته بود.
  • پردازش تصویر در زمینه‌های متنوعی مثل موارد نظامی، امنیتی، صنعتی کاربرد دارد.
  • چنین نوعی از هوشمندی در کاربردهایی همچون تشخیص صدا و زبان در دستیارهای مجازی مانند سیری دیده می‌شود.
  • به عنوان مثال تعاملات شما با الکسا، جستجوی Google و Google Photos همه براساس یادگیری عمیق است و هرچه بیشتر از آنها استفاده کنیم دقیق‌تر می‌شوند.
  • هوش مصنوعی چیست به زبان ساده یعنی تلاش برای شبیه سازی فرآیندهای هوش انسانی در پردازنده یا همان مغز ماشین‌ها.

تنها تلفن‌های هوشمند نیستند که به سوی هوش مصنوعی سوق پیدا کرده‌اند؛ خودروها نیز در این مسیر گام‌هایی برداشته‌اند. خودرو تسلا، نه تنها توانسته است تحسین‌های زیادی را برانگیزد، بلکه از قابلیت‌هایی مانند رانندگی خودکار، قابلیت پیش‌بینی و نوآوری مطلق تکنولوژی نیز برخوردار است. بسیاری از افراد، هوش مصنوعی را همچون رباتی در نظر می‌گیرند که به صورت فیزیکی قابل مشاهده می‌باشد. در حالی که در بیشتر موارد، این مفهوم در قالب پاسخی به رفتارهای انسان و برگرفته از علایق و گرایشات او ارائه می‌شود. هوش مصنوعی با در نظر گرفتن آینده طوری برنامه‌ریزی می‌کند که سرمایه‌داران هیچ‌گاه ضرر نکنند. هوش مصنوعی توانسته در حوزه آموزش و پرورش نقش مهمی را ایفا کند مانند آموزش و یادگیری کودکان و ارزیابی استعداد و توانایی آنان.

بخوان  نظر شما با موفقیت ثبت شد 1 بیتی

• هوش مصنوعی محدود – Artificial Narrow Intelligence

هوش مصنوعی خود آگاه، هنوز ساخته نشده است و سالیان سال با اختراع و طراحی آن فاصله است، هدف تمامی پژوهش‌ها و تحقیقات دانشمندان حوزه هوش مصنوعی ایجاد این سیستم است. این مدل از هوش مصنوعی علاوه بر درک احساسات افرادی که با آن‌ها تعامل دارد، می‌تواند نیازها، احساسات و خواسته‌های باالقوه‌ای در خود داشته باشد که محققان این حوزه نسبت به آن‌ها احتیاط می‌کنند. پیشرفت قابلیت‌های هوش مصنوعی در طول زمان باعت شده است تا سطح توانایی‌های آن با توجه به نوعشان، هوش مصنوعی را به چند دسته تقسیم بندی کند. از معیارهای تعیین سطح هوش مصنوعی به عملکرد آن برمی‌گردد که چقدر به فرآیندهای هوش انسانی شبیه باشد.

هوش مصنوعی چیست؟ کاربردها، مزایا، معایب و نمونه های هوش مصنوعی

ANI در تبدیل دیتاهای گسترده به اطلاعاتی قابل استفاده و مفید، بسیار کاربردی هستند. این سیستم‌ها، این اطلاعات را از طریق الگوسازی‌های مشخص و پیش بینی‌های آموخته شده، برای استفاده، اماده سازی می‌نمایند. گاهی بدون اینکه متوجه باشیم در حال استفاده از مجله خبری 1 بیتی از سیستم‌های مبتنی بر آن هستیم. مثلا اینستاگرام برای فیلتر کردن نظرات توهین آمیز، تشخیص خشونت در ویدئو و یا پیشنهاد ویدئو بر اساس سلیقه کاربران از هوش مصنوعی استفاده می‌کند. یک نمونه دیگر دستیارهای صوتی هستند که روز به روز بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. دستیارهای هوشمندی مثل Siri یا Alexa که برای تعامل با انسان‌ها از یادگیری ماشین استفاده می‌کنند.

علم روباتیک، شاخه‌ای از هوش مصنوعی است که به یک رشته میان شاخه‌ای در دنیای علوم شناخته می‌شود که برای طراحی، ساخت و استفاده از ربات‌ها؛ از ادغام سه رشته مهندسی مکانیک، مهندسی برق و علوم کامپیوتر به همراه دیگر رشته‌ها علمی استفاده می‌شود. امروزه فناوری روباتیک به یکی از موضوعات جذاب تبدیل شده است چون به نوعی قابل برنامه‌ریزی هستند که بتوانند بسیاری از کارها را بصورت اتوماتیک و بعضاً نیمه اتوماتیک انجام دهند. الگوریتم ژنتیک از شاخه های هوش مصنوعی است که به کمک آن میتوان برنامه‌های کامپیوتری که با موضوعاتی زیستی ارتباط دارند، طراحی کرد.

بخوان  جدیدترین تکنولوژی های پزشکی سال‌ های اخیر رادطب | 1biti

http://118amoozesh.ir