نتایج این مطالعه در مجله Nature منتشر شده است.
این مریخنورد برای این مطالعه در دو شکل از سنگهای درون دهانه موسوم به مااز و ستاح حفاری کرد.
دانشمندان حدس میزنند که یک رودخانه در اصل سرمایهها سال پیش از دهانه جزرو میگذشت و بررسیهای علمی حاکی از آن است که در این حوضه دریاچه باستانی احتمال کشف نشانههایی از قابلیت سکونت در گذشته وجود دارد.
مریخنورد استقامت(Perseverance) انواع استفاده از مولکولهای علی را در دهانه برخورد «جزرو» در سیاره سرخ کشف کرده است که ممکن است از میکروبهای باستانی در آنها وجود داشته باشد.
این مریخنورد در حال بررسی سطحشناسی کف دهانه جزرو(Jezero) با استفاده از ابزارهای تخصصی به منظور کشف ترکیبات آلی است که یک شاخص قابل توجه از حیات بالقوه هستند.
ابزار «اسکن محیطهای قابل سکونت با رامان و لومینسانس برای مواد آلی و شیمیایی» (SHERLOC) روی این مریخنورد، نمونهها را بررسی کردند. این ابزار در تشخیص مواد شیمیایی آلی در سطح مریخ است.
به گفته اخترزیستشناسان، این سرنخ بسیار مهم است، زیرا در زمین، کربنشناسی با فرآیندهای بیکی مرتبط است. با این وجود، در مریخ، فرآیندهای غیر زیستی مختلف نیز میتوانند نشانههای کربنی ایجادکننده باشند. با وجود این، پتانسیل حیات در مریخ نادیده گرفته نشده است.
پژوهشگران میگویند به نظر میرسد این مولکولهای علی با مواد معدنی مرتبط با آب مرتبط هستند.
اکنونطبق یک مطالعه جدید، این مریخنورد که به اندازه یک خودرو است، نشانههایی از مولکولهای علی را در سنگهای دهانه «جزرو» مریخ کشف کرده است.
فراوانی مولکولهای علی
تحقیقات بیشتر شواهدی از انواع مختلف ترکیبات آلی در سنگهای مختلف تجزیه و تحلیل و تجزیه و تحلیل کشف کرد. این معنی است که مولکولها به احتمال زیاد از طریق مکانیسمهای مختلف تشکیل شدهاند.
شایان ذکر است، این یافتهها حضور ترکیبات آلی را در هر 10 مکان انتخاب شده در سازندهای سنگی معز و Sétah کرد. اعتقاد بر این است که این ترکیبات کمتر برای 2.3 تا 2.6 میلیارد سال باقی مانده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، مریخنورد استقامت(Perseverance) ناسا از فوریه ۲۰۲۱ سیاره سرخ را میکاود و یکی از اصلیترین اصلی آن کاوش برای نشانههایی از وجود حیات باستانی در تاریخ مریخ است.
انتهای پیام
در طول سالهای طولانی، ممکن است انواع فعالیتهای غیر بیولوژیکی وجود داشته باشد که جرقههای آن را برانگیختهاند که سنتز مولکولهای مانند آلایندههای کربنی است. یا در یک احتمال بعید، میکروبهای باستانی نیز میتوانند در تشکیل مولکولهای علی نقش داشته باشند.
پژوهشگران تاکید کردند که قادر به شناسایی مولکولهای علی خاص هستند که نیاز به آزمایش نمونههای سنگ در یک محیط آزمایشگاهی دارد.
ترکیبات علی، مولکولهایی هستند که از کربن و هیدروژن تشکیل شدهاند. همچنین میتواند شامل عناصر دیگری مانند، نیتروژن، فسفر و گوگرد باشد.
این مطالعه همچنین نشان میدهد که ممکن است مواد علی در مریخ شایع باشد. پیش از این، مریخنورد «کنجکاوی» وجود مولکولهای کربن را در نمونههای سنگی جمعآوری شده از دهانه گیل (Gale) در مریخ کشف کرده بود.
سوناندا شارما نویسنده اصلی این مطالعه و دانشمند سیارهشناس در موسسه فناوری کالیفرنیا میگوید: نتایج به این احتمال اشاره میکنند که بلوکهای سازنده حیات برای مدت طولانی در سطح، در بیش از یک مکان وجود دارد.