دانشآموزان را در دو مرحله مختلف زندگی، با رژیم غذایی حاوی گلوکز بالا تغذیه؛ در جوانی یعنی در آغاز بزرگسالی و در سنین پس از تولید مثل یعنی زمانی که کرمها پیر میشوند و نه بارورتر میشوند. گروه کنترلشده از کرمها نیز در تمام مدت یک رژیم غذایی معمولی تغذیه شدند.
تیبو ادامه داد: یافتهها نشان میدهد که فعالیتهای IRE1 را کاهش میدهد و در عین حال، فعالیتهای دو استرس را بیشتر کاهش میدهد، شاید برای کاهش پیری سلولی و افزایش طول عمر مناسب باشد.
این پژوهش در مجله Nature Communications به چاپ رسید.
که ژن رمزگذار IRE1 را در کرمها حذف میکند تا سلول آغازگر استرس را خاموش کند، کرمهای جوانی را دریافت کنند که از روز اول با رژیم غذایی حاوی گلوکز بالا تغذیه شدهاند، ۲۵ روز عمر میکنند. این نتیجه نشان دهنده افزایش فعالیت نشانگر استرس IRE1 است که در کرمهای جوانی که از روز اول با رژیم غذایی حاوی گلوکز بالا تغذیه میشوند، مسئول کاهش طول عمر آنها است.
وقتی عواملی که باعث ایجاد مشکل در سلول میشوند، سلولها یک واکنش را ایجاد میکنند. این واکنش، به پاکسازیهای تولیدکنندهها میپردازد تا مشکل را در حفظ کند.
محققان دریافتند کرمهای پیری که رژیم غذایی حاوی گلوکز بالا را دریافت کرده اند، ۲۴ روز عمر میکنند. این تقریباً دوبرابر عمر کرمهای جوانی بود که با رژیم غذایی تغذیه مشابهی داشتند. کرمهایی که رژیم غذایی معمولی دارند، ۲۰ روز زنده ماندند.
این پژوهش، با ستون تحقیقاتی برنامه راهبردی پنج ساله دانشگاه موسوم به “NTU2025” همراستا است که بر سلامت و جامعه به عنوان یک حوزه دارای پتانسیل تأثیرات فکری و تمرکز اجتماعی دارد.
پروفسور «گیوم تیبو» (Guillaume Thibault)، زیستشناس پژوهشی دانشکده علوم زیستی دانشگاه نانیانگ و سرپرست این گفت: پیری یک عامل مهم برای انواع آسیبهای انسانی، از بیماریهای متابولیک مانند سرطان گرفته شده تا بیماریهای عصبی است. از نظر بهداشت عمومی، تعیین مسیرهای سلولی که زیربنای فرآیند پیری هستند، میتوان ما را یک گام به توسعه راههای درمان بیماریهای مرتبط با افزایش سن نزدیکتر کند.
پیری سالمتر
به گفته این گروه پژوهشی، این اولین بار است که ارتباطی بین استرس و پیری کشف میشود.
علاوه بر این برای نشان دادن اثر تنظیم کردن واکنش در کرمهای مسن، دریافت میکنند که همین واکنش را در کرمهای جوانی که از رژیم غذایی حاوی گلوکز بالا تغذیه میکنند، خاموش میشوند، میتوانند بیشتر از کرمهایی با رژیم غذایی معمولی زندگی کنند.
تی: ما باور داریم رژیم غذایی داریم حاوی گلوکز بالاست که به کرمهای مسن میشود، واکنش آنها را میکند و مسیرهای سلولی را میسازد. این رژیم غذایی نه تنها با استرس ناشی از گلوکز اضافه میشود، بلکه با سایر استرسهای ناشی از افزایش سن نیز مقابله میکند و سلولی را دوباره به دست میآورد.
برای بیشتر مکانیسم پیچیده ورای افزایش طول عمر از رژیم غذایی حاوی گلوکز بالا و همچنین بررسی نحوه مکانیسم این مکانیسم با سایر فرآیندها در سلول ها، باید تحقیقات بیشتری روی کرم های لوله های انجام شود.
انتهای پیام
منبع
کرمهای پیری که رژیم غذایی حاوی گلوکز بالاست، در مقایسه با کرمهایی که رژیم غذایی معمولی هستند، علاوه بر این، بر روی عمر طولانیتر، چابکتر و سلولهای ذخیرهشده انرژی هستند که نشاندهنده پیری سالمتر هستند.
محققان در بررسیهای آزمایشگاهی روی نوعی کرم لولههایی که شباهتهایی به انسان دارند، دریافت میکنند که این واکنش را در کرمهای مسن به تغذیه با رژیم غذایی حاوی گلوکز بالا میدهند، طول عمر آنها را در مقایسه با کرمهایی که با رژیم غذایی معمولی تغذیه میشوند، میکنند. افزایش می دهد.
وی افزود: پژوهشگران ما نشان دادند که یک رژیم غذایی حاوی گلوکز بالا میتواند برای تهیه پروسه پیری و طول عمر در کرمهای مسن سودمند باشد، اما ما توصیه نمیکنیم که جمعیت سالخورده را به رژیم غذایی با قند بالا روی بیاورند تبدیل کند. آن چه پژوهشی ما نشان میدهد، این حرکتی است که از واکنشهای استرس در سلولها ممکن است به افزایش طول عمر بیانجامد و این واکنش را با دارو ممکن برای کاهش سرعت پیری سلولی حیاتی انجام دهد.
چند پژوهشهای بیشتر برای دستیابی به دانشآموزان در این موضوع انجام میشود، اما میتوان گفت که یافتههای آنها، روزنههای را به سوی توسعه درمانهایی باز میکند که میتواند پیری را به دلیل افزایش بیندازند یا حتی با ایجاد اختلالات ناشی از افزایش مانند سرطان، زوال، انجام دهد. عقل و سکته مقابله کنند.
وی افزود: در مقابل، کرمهای جوانی که تحت رژیم غذایی حاوی گلوکز بالا قرار دارند، به دلیل فعال شدن بیش از اندازه IRE1، استرس را در سلولها برانگیختند. این فعالسازی باعث ایجاد سلولها، مرگ سلولی میشود.
تنظیم یک واکنش در سلولها ممکن است به روش کارآمدی برای کُند کردن فرآیند پیری تبدیل شود.
به گزارش ایسنا و به نقل از نوروساینس نیوز، دانشآموز “دانشگاه فناوری نانیانگ” (NTU) سنگاپور زمانی را دریافت میکند که در سلولها واکنش نشان میدهد، در سنین پس از تولید مثل فعال میشود، میتواند کلید کند کردن پیری و افزایش طول عمر باشد.
همچنین، پیری میتواند به تجمعهای بازشده تبدیل شود که باعث میشود آن، کاهش مصرف سلولهای طبیعی برای تولید محصولات سالم است و همین موضوع، واکنش استرس را تحریک میکند.
یک روز پس از تغذیه از کرمها با رژیم غذایی حاوی گلوکز بالا، فعالیتهای سه نشانگر استرس را که هر کدام از مسئولان یک مسیر سلولی بودند، زیر نظر داشتند. آنها دریافتند که یکی از نشانگرهای استرس موسوم به “IRE1″، در کرمهای جوان بهطور فعالتر از کرمهای مسن است.
وی افزود: دریافتند که موفق به انجام این مسیر شوند، طول عمر این حیوانات را به طور چشمگیری افزایش می دهد. بنابراین، آنها معتقدند که هدف قرار دادن این مسیر ممکن است طول عمر انسانهای مبتلا به اختلالات متابولیک را افزایش دهد.
پروفسور «رونگ لی» (رونگ لی)، مدیر «مؤسسه مکانوبیولوژی» (مؤسسه مکانیک زیستی) در «دانشگاه ملی سنگاپور» (NUS)، به عنوان یک متخصص مستقل گفت: بیماریهای متابولیک در صورت عدم درمان، عواقب جدی برای افراد مسن دارند. این پژوهش بر این است که یک مسیر سلولی را شناسایی کند که برای طول عمر حیواناتی که با رژیم غذایی حاوی گلوکز افزایش تغذیه میشوند، میشوند.
برای بررسی این که واکنش نشان میدهد چگونه بر طول عمر حیوانات تأثیر میگذارد، این واکنش را با استفاده از گلوکز در کرمهای لولههای بالغ موسوم به “کرم الگانس” (Caenorhabditis elegans) القا کردند. کرم الگانس از نظر کالبدشناسی، به طور قابل توجهی سادهتر از انسان است، اما برای بسیاری از ژنهایی تکیه دارد که انسانها را برای کنترل سلولها و برنامهریزی سلولهای مرگومیر معیوب به کار میبرد.