یک مطالعه جدید نشان می دهد که خوردن چند مشت آجیل در روز کیفیت اسپرم را افزایش می دهد و می تواند باروری مردان را بهبود بخشد.
به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، یک بررسی تحقیقاتی نشان می دهد که خوردن حداقل دو مشت آجیل در روز می تواند کیفیت اسپرم و باروری را در مردان جوان و سالم بهبود بخشد. این استراتژی ساده بدون نیاز به تغییر دیگری در رژیم غذایی تاثیرات مثبت را نشان می دهد.
ناباروری میتواند تأثیر زیادی بر زوجها داشته باشد و باعث فشار عاطفی، افسردگی، سلامت و اعتماد به نفس پایین شود. با افزایش ناوری، تحقیقات بیشتر و بیشتر بر روی شناسایی عوامل تغییرپذیری زندگی که بر باروری تأثیر میگذارند، مانند رژیم غذایی تغییر سبک میشوند.
اکنون یک فراتحلیل جدید و برای اولین بار در نوع خود به رهبری پژوهشگران دانشگاه موناش با بررسی مطالعات انسانی نشان می دهد که خوردن آجیل می تواند کیفیت اسپرم را در نتیجه باروری در مردان بهبود بخشد.
نیکول کلو یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: در مطالعاتی که ما بررسی کردیم، مردان تنها باید روزانه 6 تا 75 گرم مصرف کنند تا بهبود قابل توجهی در کیفیت اسپرم دست یابند. این یعنی فقط دو مشت آجیل در روز.
پژوهشگران چهار مطالعه شامل ۸۷۵ شرکتکننده (۶۴۶ مرداد، ۲۲۹ زن) را در بررسی خود وارد کردند. دو مورد از مطالعات، مشاهدهای بودند و دو کارآزمایی دیگر، تصادفی و کنترلشده بودند که در این فراتحلیل گنجانده شدند.
دو مطالعه دوم در مجموع 223 مرد سالم در یک محدوده شامل سنی مشابه – 18 تا 35 سال – بودند که گزارش یک رژیم غذایی معمولی به سبک مصرف خوراکی میدهند. در یک کارآزمایی، شرکت کنندگان روزانه ۷۵ گرم گردوی انگلیسی پوست کنده و کامل به مدت ۱۲ هفته مصرف و در کارآزمایی دیگر ۶۰ گرم(دو مشت) مخلوطی از ۳۰ گرم گردو، ۱۵ گرم بادام و ۱۵ گرم فندق را به مدت ۱۴ هفته مصرف می کنند. شد.
در هر دو مطالعه، گروه کنترل یک رژیم غذایی منظم بدون آجیل مصرف می کنند.
در نهایت، مطالعات نشان می دهد که مصرف روزانه حداقل دو مشت آجیل به عنوان بخشی از رژیم غذایی غربی، نشانگر کیفیت اسپرم مانند سرزندگی، تحرک و مورفولوژی را بهبود می بخشد، اما آیا اسپرم را بهبود نمی بخشد.
باربارا کاردوسو، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: تحلیل آماری در هر دو مطالعه برای عوامل دیگری مانند فعالیت بدنی تنظیم شد. یافتهها نشان میدهد که این استراتژی ساده بدون توجه به سایر سبکهای زندگی، مثبت است.
پژوهشگران میگویند که به جز افزودن آجیل، هیچ تغییر دیگری در رژیم غذایی شرکتکنندگان ایجاد نشد.
کاردوسو میگوید: شرکتکنندگان در این آزمایش از رژیم غذایی به سبک غربی استفاده کردند که لزوماً سالم نبود. این معنی را می دهد که به رژیم غذایی معمولی افزودن آجیل بدون نیاز به تغییرات بیشتر در رژیم غذایی موثر است.
مطالعات غیرتصادفی، شامل شرکتکنندگانی با وضعیت باروری متفاوت (به عنوان مثال، تعداد اسپرم کم یا عادی)، هیچ ارتباطی بین مصرف آجیل و کیفیت اسپرم گزارش نکردند.
پژوهشگران میگویند، بیشازههای اشباع نشده امگا ۳، فیبرهای غذایی، ویتامینها، مواد معدنی و پلیفنولهای موجود در آجیل میتواند سلامت باروری را بهبود بخشد.
در حالی که در مطالعات بررسی شده توسط محققان، آجیلهای مخصوص مصرف میشوند، اما آنها میگویند که سایر انواع آجیل نیز احتمالاً فواید مشابهی را ارائه میدهند.
کelow memیگwیd: besیarی eز mardme meیکnnnnd کh آجی آجی آجی چ چ چ چ چ چ چ چ چ چ چ چ چ چ چ چ چ چ چ ، ا ف ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک ک کdharndhndhnndhnndh اللاورتر اِزهراد هسنتناند کah آجیel ملنهورند. همچنین، آجیل حاوی ترکیبهای غیراشباع، آنتیاکسیدانها و فیبر رژیمی است که مواد مغذی برای سلامتی لازم است.
با این حال، محققان هشدار میدهند که همه آجیلها را برابر میکنند.
کاردوسو میگوید: منظور ما آجیل خام یا بود. من از آجیلهای نمکی یا شیرینی پرهیز میکنم، چرا که میتوان با مشکلات مختلف مانند فشار بالا و مقاومت به انسولین مرتبط باشد.
پژوهشگران تنها دو مطالعه را یافتند که تأثیر مصرف آجیل را بر باروری مردان بررسی میکرد و هیچ کدام مربوط به باروری زنان نبود.
کاردوسو میگوید: پیامهای این یافتهها برای افرادی که تلاش میکنند باردار شوند، ارزش زیادی دارند، اما ما همچنین باید بر روی باروری زنان تأثیر بگذارد. ما از مطالعات بیشتر مردان و زنان برای تقویت نتایج خود استقبال میکنیم.
این مطالعه در مجله Advances in Nutrition منتشر شده است.
انتهای پیام