رباتی که به سالمندان قدرت کوهنوردی می دهد


پژوهشگران کره جنوبی، نوعی ربات پوشیدنی ابداع کرده‌اند که به سالمندان و افراد مبتلا به ضعف عضلانی کمک می‌کنند تا فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهند و حتی کوهنوردی کنند.

به گزارش ایسنا، با افزایش سن به قدرت عضلانی بازها و پاها از دست می‌رود و شرکت در فعالیت‌های تفریحی مانند پیاده‌روی و مسافرت می‌شود و نیاز به وسایل کمکی مانند عصا و ویلچر پدید می‌آید، اما این وسایل کمکی، قدرت عضلانی را بهبود نمی‌بخشد. از این رو، ربات‌های پوشیدنی که می‌توانند با کمک عضلانی بتوانند به عنوان یک فناوری نوآورانه برای بهبود سلامت و کیفیت زندگی سالمندان مورد توجه قرار گیرند.

به نقل از نیوزویز، دکتر «لی جونگوون»(Lee Jongwon) از مرکز تحقیقات رباتیک هوشمند در «مؤسسه علم و فناوری کره جنوبی»(KIST)، یک ربات پوشیدنی به نام «مون‌واک-اومنی»(MOONWALK-Omni) ساخته که به معنای حمایت فعالانه از قدرت است. پا در همه جهت‌ها برای کمک به راه رفتن مشابه راه رفتن روی سطح ماه است. به گفته جونگوون، یک شهروند سالخورده با پوشیدن این ربات می تواند چالش ربات پوشیدنی را برای صعود به قله «کوه یئونگبونگ»(Mount Yeongbong) در کره جنوبی با موفقیت انجام دهد. این موفقیت موفقیت‌آمیز به کمک قدرت عضلانی می‌تواند بر ربات بدون تغییر تغییر یا مداخله توسعه‌دهندگان، امکان تجاری‌سازی ربات‌های پوشیدنی را در محیط‌های پیچیده بیرونی افزایش داد.

ربات‌های پوشیدنی مختلف در گذشته ساخته شده‌اند، اما به دلیل وزن و حجم، به روند توانبخشی بیشتر بیماران در بیمارستان‌هایی با محیط‌های سرپوشیده ساده محدود شده‌اند. با وجود این، مونواک یک ربات پوشیدنی فوق‌العاده سبک است که حرکات کاربر را پیش‌بینی می‌کند و به توانبخشی و کمک به سالمندان ضعیف در فعالیت‌های روزانه می‌پردازد. فرد مسن می‌تواند این دستگاه را به راحتی از ۱۰ ساعت و بدون کمک بپوشد. چهار محرک فوق‌العاده سبک و پرقدرت در دو طرف لگن، به حفظ عملکرد کاربر هنگام راه رفتن کمک می‌کنند و قدرت پای کاربر را تا ۳۰ درصد افزایش می‌دهند تا سطح تحرک را بالا ببرند.

بخوان  قطعی ارتباطی در پیاده‌روی اربعین وجود ندارد

رباتی که به سالمندان قدرت کوهنوردی می دهد

هوش مصنوعی این ربات، راه رفتن کاربر را در لحظه تحلیل می‌کند و از ایمن پشتیبانی می‌کند و می‌تواند در محیط‌های مختلف از جمله شیب‌های ملایم، مسیرهای صخره‌های ناهموار، پله‌های چوبی شیبدار و پله‌های سنگی ناهموار می‌آورد. گروه پژوهشی از طریق چالش ربات پوشیدنی «کوهستان بوکانسان» (کوهستان بوخانسان) موفق عمل کرد و قابلیت اطمینان از حمایت عضلانی را با استفاده از ربات‌های پوشیدنی در محیط‌های روزمره که از بیمارستان‌ها سخت‌تر می‌شوند، ضعیف هستند.

یکی از شرکت‌کنندگان مسن در این چالش، گفت: من فکر می‌کردم باید کوهنوردی را که از زمان جوانی از آن لذت برده‌ام، کنار بگذارم. اما پس از آسان رفتن از کوه با ربات پوشیدنی، ۱۰ تا ۲۰ سال جوان تر شدم.

جونگوون گفت: ما با کمک این چالش، داده‌های تجربی را به دست آورده‌ایم که نشان می‌دهند، ایمن را پشتیبانی می‌کنند و در محیط‌های مختلف امکان‌پذیر است. با سازگاری ربات‌های پوشیدنی بسیار سبک و پرقدرت و هوش مصنوعی شخصی‌سازی‌شده، انتظار می‌رود که از آن به طور خاص در فعالیت‌های روزانه، توانبخشی و ورزش برای سالمندان استفاده شود که قدرت عضلانی کمی داشته باشد.

انتهای پیام



منبع