نوآوریهای اخیر در طراحی و ساخت الکترود، ثبت و حرکت فعالسازی عصبی ممکن است انجام دهد. به عنوان توسعه آرایههای الکترودی نازک و نمونهپذیری آسیبهای بافتی و کاهش میدهند و طول عمر و قابلیت اطمینان انرژیپلنتهای عصبی را بهبود میبخشند.
از اولین نمونههای ارتباطی مغز و رایانه در دهه ۱۹۷۰، پیشرفتهای حوزه فناوری، عملکرد آنها را به طور قابل توجهی بهبود بخشیدهاند.
شاید مورد بحثبرانگیزترین کاربرد ایمپلنتهای عصبی و ارتباطهای مغز و رایانه در محیط تقویت ذهن انسان باشد.
با تواناییهای فناوریهای فعلی، میتوان از فناوریهای عصبی استفاده کرد و ارتباطهای مغز و رایانه را برای تغییر دادن یک تجربه انسانی برجسته میسازد.
به گزارش ایسنا و به نقل از نوروساینس نیوز، ایمپلنتهای عصبی و رابطهای مغز و رایانه، ما را در مغز و ابزار آن با فناوری متحول ساختهاند. این دستگاهها با تبدیل فعالیتهای عصبی به دستورهای محاسباتی، ارتباط و کنترل برای افراد دارای ناتوانی حرکتی امکانپذیر میسازند و روزنههای را برای تقویت شناخت و کاربرد پروتزهای عصبی میگشایند.
پیشرفتهای صورتگرفته در حوزههای ماشینی و الگوریتمهای ارزیابی بهطور همزمان، دقت و سرعت دستگاههای کنترلشده با ارتباطهای مغز و رایانه را افزایش میدهند.
ایمپلنتهای عصبی و رابطهای مغز و رایانههای نه تنها خود را به عنوان تجهیزات درمانی نشان دادهاند، بلکه اطلاعاتی را در مورد عملکرد مغز ارائه کردهاند.
ایمپلنتهای عصبی و ارتباطهای مغز و رایانه، برای ثبت و تفسیر فعالیتهای الکتریکی تولید شده توسط نورونها متکی هستند که واحدهای اصلی ماشینهای محاسی مغز به شماره میروند.
این فناوریها، ترکیبی از الکترودهای کاشتهشده در مغز یا روی پوست سر و الگوریتمهای پیچیده را برای الگوی رمزگشایی زیربنایی فعالیتهای عصبی استفاده میکنند. سپس، میتوانم از این اطلاعات برای کنترل دستگاههای بیرونی مانند مکاننمای رایانه یا یک اندام رباتیک استفاده کنم.
تحقیقات با ثبت فعالیتهای عصبی بخشهای متفاوت مغز در حالی که افراد مختلف را انجام میدهند یا تجربیات گوناگون را پشت سر میگذارند، میتوانند همبستگیهای عصبی را بین شناخت، ادراک و احساسات کشف کنند.
به عنوان مثال، یکی از پژوهشهای اخیر از یک رابط مغز و رایانه برای بررسی فرآیندهای عصبی تصمیمگیری استفاده کرد. پژوهشگران دریافتند که الگوهای خصوصی از فعالیت های عصبی، انتخابی را که یک شخص قرار می دهد وجود داشته باشد، حتی پیش بینی می شود.
این فناوریها با ایجاد ارتباط مستقیم بین مغز و دستگاههای بیرونی، پتانسیل قابل توجهی را برای بازگرداندن عملکرد حسی و حرکتی، درمان اختلالات عصبی و حتی افزایش تواناییهای شناختی انسان ارائه میکنند.
تقویت تجربه انسانی
ایمپلنتهای عصبی و ارتباطهای مغز و رایانه
انتهای پیام