حتی اندازهگیریهای دقیقتری مورد نیاز تا جو دیاکسید کربن خالص را از سایر موارد تشخیص میدهند. پژوهشگران با مشکات آتی در تابستان امسال قرار دارند، خود را بیشتر به دست می آورند.
در میان تمام تلسکوپهای فعال، تنها جیمز وب قادر به توصیف جو سیارات فراخورشیدی هماندازه زمین است. این گروه پژوهشی انجام داد تا با تجزیه و تحلیل تغییر سیاره، آنچه را که جو سیاره وجود دارد ارزیابی کند. دادهها نشان میدهند که این یک سیاره به زمین است، اما هنوز نمیدانند که آیا جو دارد یا خیر. «آرین می» (Erin May)، پژوهشگر آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جانز هاپکینز گفت: دادههای جیمز وب زیبا هستند. این تلسکوپ آن قدر حساس است که به راحتی میتواند آسیبهای ناشی از مولکولها را شناسایی کند اما ما هنوز نمیتوانیم هیچ نتیجهای را در مورد جو سیاره بگیریم.
به گزارش ایسنا و به نقل از وب سایت جیمز وب، پژوهشگران برای اولین بار با استفاده از «تلسکوپ فضای جیمز وب»(JWST) ناسا، یک سیاره فراخورشیدی سنگی را تایید کرد که به دور ستاره کوتوله قرمز در صورت فلکی «تُمن»(Octans) میچرخد. این سیاره که به طور رسمی با نام «LHS 475 b» طبقه بندی می شود، به اندازه سیاره ما است. این سیاره به ستاره خود بسیار نزدیک است و در مدت زمان دو روز زمینی یک بار به دور ستاره اش میچرخد.
جیمز وب نشان داد که این سیاره چند درجه گرم از زمین است. بنابراین اگر ابرها شناسایی شوند، پژوهشگران به این نتیجه برسند که این سیاره بیشتر شبیه به سیاره زهره است که جوی حاوی دیاکسید کربن است و همیشه در ابرهای ضخیم پوشیده شده است.
گروه پژوهشی که این کشف را انجام داد، توسط «کوین استیونسون»(Kevin Stevenson) و «جیکوب لوستیگ یاگر»(Jacob Lustig-Yaeger) سرپرستی میشوند که هر دو پژوهشگر آزمایشگاه فیزیک کاربردی «دانشگاه جانز هاپکینز»(JHU) هستند.
انتهای پیام