یافتههای یک مطالعه بزرگ نشان داده است که با تغییر رژیم غذایی میتوان ۱۰ سال به عمر خود اضافه کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسایما هر بار که احساس گرسنگی می کنیم، دو انتخاب می کنیم. یا غذاهایی را بخوریم که به ما گفته میشود برای ما مفید است یا این که به دنبال غذاهای راحت و راحت باشیم. درست انتخاب کردن همیشه آسان یا امکان پذیر نیست، اما تحقیقات نشان می دهد که غذاهای سالم تر می شوند، به طوری که در طولانی مدت می توان سلامتی قابل قبولی داشت.
یک memطaloyh جdیd کh dedadhehahaی صarف غذa v stantaیج selamatی nnزdیک shnیme menیme emیnahnahnahn bentnahnah ydhnahnیa sthnahnی رژیم غذaیی besesmt salem خwhrden و پaیbendی beh آn memیnthnd tha ۱۰ sale sale by yamar arفarad yضahahah کnd.
این تیم به سرپرستی لارس فادنس(Lars Fadnes) پژوهشگر بهداشت عمومی در دانشگاه برگن در نورژ، امید به زندگی را در 467 هزار و 354 نفر مدلسازی کرد که عادات غذایی خود را به عنوان بخشی از مطالعه طولانیمدت بیوبانک (Biobank) بریتانیا در سال 2018 نشان داد. سال ۲۰۰۶ آغاز شد، مستند ساختهاند.
پژوهشگران شرکتکنندگان را بر اساس الگوهای غذایی آنها گروهبندی کردند و چگونه آنها را در طول زمان یادداشت کردند. آنها دارای عادت غذایی معمولی و ناسالمی هستند که مصرف غذایشان مطابق با راهنمای Eatwell بریتانیا بود و سایر افرادی که رژیم غذایی موسوم به «رژیم طول عمر» را پیش گرفتند، شناسایی کردند.
پژوهشگران پس از تعدیل عوامل ناشی از مصرف سیگار، مصرف الکل و فعالیت بدنی دریافت می کنند که امید به زندگی مردان و زنان 40 ساله است که از تغذیه ناسالم به پیروی از توصیه های برنامه راهنمایEatwell تغییر دائمی داده شده است، تقریباً 9 سال افزایش یافته است.
غذاهایی که نوشیدنیهای شیرین و گوشتهای فرآوری شده را کنار گذاشتند و رژیم غذایی غنی از غلات کامل، آجیل، میوهها، سبزیجات و خوراکیهای متوسط را کنار گذاشتند، ۱۰ سال به طول عمر خود اضافه کردند.
همچنین افزایش امید به زندگی کمتری در بین افرادی که در ابتدا از یک رژیم غذایی متوسط استفاده می کنند و افرادی را که عادت غذایی خود را در مراحل بعدی زندگی بهبود می بخشند، مشاهده می کنند.
پژوهشگران در مقاله خود توضیح دادند: هرچه تغییر ایجاد شده در الگوهای غذایی سالم تر باشد، امید به زندگی بیشتر است. جای تعجب نیست که زمانی که رژیم غذایی در سنین بالاتر شروع شود، افزایش امید به زندگی کمتر است، اما این افزایش قابل توجه باقی می ماند.
محققان دریافتند که افراد 7 ساله با تغییر رژیم غذایی سالم به تغذیه سالم، مطابق با راهنمای Eatwell یا رژیم غذایی طول عمر میتوانند امید به زندگی خود را حدود 4 تا 5 سال افزایش دهند.
کاترین لیوینگستون، پژوهشگر تغذیه جمعیت و نویسنده این مطالعه از دانشگاه دیکین میگوید: دیدن سلامتی بزرگ از تغییرات رژیم غذایی، هیجان انگیز است، اما تعجب آور نیست.
وی افزود: این کار مهم است، زیرا نشان میدهد که هیچ وقت برای ایجاد تغییرات کوچک و پایدار به سمت یک رژیم غذایی سالم دیر نیست.
مطالعات قبل از این نشان دادهاند که چگونه الگوهای مختلف تغذیه سالم منعکسکننده رژیمهای غذایی با خطر کمتر مرگ زودهنگام در میان حیوانات دیگر است.
اکنون این مطالعه جدید به مردم بریتانیا نگاه میکند و دامنه جغرافیایی چنین مطالعاتی را گسترش میدهد، اما در نوع دارای نواقصی هم هست.
به عنوان مثال، بیوبانک بریتانیا مصرف برنج را اندازه گیری نمیکند. در حالي كه مصرف برنج براي گروههاي مهاجر مهم است.
مجموعههای موجود در بریتانیا همچنین میتواند بینظیری را توصیف کند که دارای جامعهای اجتماعی از سطح متوسط به بالا هستند.
پژوهشگران همچنین اذعان دارند که در حالی که آنها را تجزیه و تحلیل میکنند به تغییرات پایدار در رژیم غذایی میپردازند، تغییر سبک زندگی در طول زمان با بهبود رژیم غذایی میتوانند برانگیز باشند و برای بسیاری، الگوهای غذایی در طول زمان دچار نوسان میشوند.
برای دیگران اما چالش، انگیزه نیست، بلکه دسترسی است. مقامات بهداشتی ممکن است به مردم توصیه کنند که یک رژیم غذایی سالم در پیش باشد، اما دسترسی به غذای مقرون به صرفه و مغذی مشکل است، چیزی که سیاست های دولت می توانند به رفع آن کمک کنند.
گرانها بر ارزشگذاری و یارانههای تأکید میکنند که هدف آن مقرون به صرفهتر کردن غذای سالم به گزینههای ناسالم است.
یک مطالعه در سال 2017 تخمین زد که چنین سیاستهایی برای مالیات بر اقلام ناسالم نوشیدنیهای شیرین و عین حال یارانه به گزینههای سالم میدهند، 60 هزار نفر را در ایالات متحده آمریکا در هر سال نجات دهد.
همچنین بهبود محیطهای غذایی در مدارس و محلهای کار با حذف ماشینهای فروش خودکار و ارائه گزینههای سالمتر میتوانند واقعاً برای سلامت ایجاد کند.
این مطالعه در مجله Nature Food منتشر شده است.
انتهای پیام