تکنولوژی پرتوشناسی چیست و چگونه به درمان بیماری ها کمک می کند؟ خبرگزاری اطلس | 1biti

کارشناسان رادیولوژی اجازه راه اندازی مرکز تصویر برداری را ندارند و تنها مجوز راه اندازی مرکز تصویر برداری به دکتر متخصص رادیولوژی داده می شود. به عبارت دیگر، رشته تکنولوژی پرتوشناسی، نحوه تصویربرداری از اعضای مختلف بدن را برای تشخیص پزشكی آموزش می دهد. آن دسته از داوطلبانی که هنوز تصمیمی بر انتخاب رشته دانشگاه های آزاد نگرفته اند می توانند با مطالعه مجله خبری 1 بیتی مقاله زیر از جزئیات مزایا و معایب انتخاب رشته تکنولوژی پرتوشناسی (رادیولوژی)در دانشگاه آزاد مطلع شوند. تفاوت توانمندی های کاردان و کارشناس این رشته نیز در آن است که در تکنولوژی پرتوشناسی از دستگاه های متفاوتی استفاده می شود و از اعضای مختلف بدن تصویربرداری می گردد. مثل تصویربرداری از دست، پا و انگشتان، اما برخی از تصویربرداری ها تداخلی است.

  • و واحدهای تخصصی همانند تکنیک‌های انجام گرافی، تکنیک‌های سی تی اسکن و ام آر آی، تکنیک‌های اختصاصی، فیزیک پرتوها، فیزیک تشخیصی و فیزیک دستگاه های ام آر آی، سی تی اسکن و سونوگرافی است.
  • هدف رشته تکنولوژی پرتوشناسی تربیت متخصصانی است که هم با دستگاه های تصویربرداری پزشکی آشنا باشند، هم بتوانند در زمینه‌های پزشکی فعالیت مناسب داشته باشند.
  • در شرایط کنونی و همه‌گیری بیماری کرونا, از رادیولوژی به عنوان اولین مرحله برای تشخیص این بیماری استفاده می‌شود.

برای ورود به این رشته در اغلب کشورها، عموماً احتیاج به دو سال تحصیل (کاردانی یا فوق دیپلم) و در ایران ۴ سال (کارشناسی) می‌باشد. فسفر، جامع‌ترین مرجع معرفی رشته‌های تحصیلی و دانشگاهی و همچنین مشاغل حرفه‌ای در ایران، و نیز معرفی فرصت‌های مهاجرتی برای هر رشته و شغل، در تلاش است تا از یکی از بزرگترین مشکلات موجود در جامعه یعنی بیکاری و همچنین عدم تطابق شغل افراد با حرفه، مهارت، رشته و علایق آنها جلوگیری کند. امید است تا با کمک همه مخاطبان فسفر، این مجموعه بتواند به این مهم دست یابد.

بخوان  تحقیق در باب ذات‌گرایی تکنولوژی پزشکی: دلایل و شواهد2 فلسفه پزشکی | 1biti

دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری سال 1397 در گرایش تکنولوژی پرتوشناسی و در رشته گروه علوم تجربی

خیر، خانم‌ها و آقایان شرایط کاری تقریبا برابری در این زمینه دارند البته طبق قوانین و عرف کشور ایران انجام برخی تصویربرداری‌ها اعم از ماموگرافی باید توسط کارشناس خانم انجام شود. کار در این رشته همیشه هست اما کار با شرایط و حقوق مصوب انجمن پرتونگاری کمتر پیدا می‌شود. اکثرا کار در این رشته با حقوقی کمتر از حقوق مصوب و عدم پرداخت حق اشعه همراه است که این هم از معایب نداشتن نظام در این رشته است.کار در زمینه‌های پردرآمد این رشته همانند ام آر آی نیازمند مهارت و دانش است که بازارکار آن کمتر است ولی به زحمت برای به دست آوردنش می‌ارزد.

گروه تکنولوژی پرتوشناسی (رادیولوژی)

برخی از این تصویربرداری ها ساده است؛ مانند تصویربرداری از دست، پا و انگشتان، اما بعضی از تصویربرداری ها تداخلی است؛ مانند تصویربرداری از سیستم‌ گوارش، عروق و ادرار كه اینگونه‌ تصویربرداری ها، اختصاصی و نسبتاً دشوار می باشد و نیاز به دانش ویژه دارد. در این میان تصویربرداری های ساده بر عهده فارغ التحصیلان كاردانی و تصویربرداری های تخصصی و كار با دستگاه های M.R.I و C.P بر عهده فارغ التحصیلان كارشناسی است. نشر کتاب پارسا، با بیش از 25 سال سابقه و در اختیار داشتن امکانات مدرن و پیشرفته، پرسنل مجرب و کارآزموده در حوزه توزیع کتاب های تخصصی پزشکی و دیگر موضوعات فعالیت دارد. با مراجعه به صفحه پزشکانمتخصص تکنولوژی پرتوشناسی- رادیولوژی، می‌توانید لیست تمام پزشکان تکنولوژی پرتوشناسی- رادیولوژی ایران را مشاهده کنید. شرایط دانشگاه‌های مختلف دنیا با هم متفاوت است و شما بدون گذراندن دوره پزشکی در دانشگاه مورد تایید ایران نمی‌توانید در ایران کار پیدا کنید.

بخوان  تغییرات تکنولوژی نقش نوآوری و تکنولوژی در رشد کشورها تکنولوژی های جدید | 1biti

ارتباط پزشک و رادیولوژیست[ویرایش]

رادیولوژی در مرحله اول در تشخیص بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرد و در مواردی کاربرد‌های درمانی هم دارد. در شرایط کنونی و همه‌گیری بیماری کرونا, از رادیولوژی به عنوان اولین مرحله برای تشخیص این بیماری استفاده می‌شود. کارشناس رادیولوژی میتواند در بخش رادیولوژی بیمارستان‌ها و یاکلینیک‌های تصویربرداری پزشکی مشغول به کار شود. کارشناس میتواند با توجه به علاقه و توانایی‌های خود در زمینه رادیولوژی، سی‌تی‌اسکن یا ام‌آرآی فعالیت کند. اگر فرد توانایی و اطلاعات لازم را داشته باشد سریعا میتواند وارد بازار کار شود.

http://118amoozesh.ir