فضاپیمای “تیانژو ۵” چین پرتاب شد

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، فضاپیمای باری “تیانژو 5″(Tianzhou 5) از مرکز راه‌اندازی فضای “ون‌چانگ”(Wenchang) در استان هاینان در جنوب چین، بر فراز موشک “لنگ مارچ ۷”(Long March 7) بلند شد.

فضاپیمای "تیانژو ۵" چین پرتاب شد

انتهای پیام



منبع

چین قصد دارد تیانگونگ را برای یک دهه سرنشین و عملیاتی نگه دارد. این بدان معناست که باید بیشتر از ایستگاه فضایی بین‌المللی دوام بیاورد و احتمالاً به تنها ایستگاه فضایی در مدار بالای زمین تبدیل شود.

چین در ماه‌های اخیر، دو ماژول را راه‌اندازی کرد تا به ماژول «تیانه» (تیانه) بپیوندد. این ماموریت‌های بزرگ نشان‌دهنده تکمیل ایستگاه فضاییT شکل تیانگونگ است که در حال حاضر میزبان سه فضانورد ماموریت “شنژو۱۴” (Shenzhou 14)، “چن دونگ” (چن دونگ)، “لیو یانگ” (Liu Yang) و “کای شوژه” (Cai) است. Xuzhe) است.

فضاپیمای باری تیانژو 5 حدود 1350 هزار وزن دارد و ظرفیت آن برابر با 6900 هزار وزن است. ماموریت تیانژو ۵، مایحتاج مورد نیاز برای ماموریت سرنشین‌دار “شنژو۱۵” (Shenzhou 15) را تحویل خواهد داد که احتمالا تا پایان نوامبر به فضا پرتاب می‌شود.

چین یک فضای باری جدید را به ایستگاه فضایی تازه تکمیل شده خود پرتاب کرده است تا ماموریت سرنشیندار پیش آماده شود.

پیش از پرتاب، اطلاعات دقیق در مورد محموله منتشر نشده بود اما انتظار می‌رود که تیانژو ۵، ایستگاه‌های سوخت را همراه با غذا و مواد لازم برای فضانوردان حمل کند. پیمانکار اصلی فضای چین فاش کرد که این فضاپیما پنج ماهواره “کیوب‌ست”(cubesat) و پنج آزمایش دیگر را نیز به عنوان بخشی از ماموریت خود به تیانگونگ خواهد برد.

بخوان  آب اگر ریخت فدای سرت ای یار بیا، تا حرم راه کمی مانده علمدار بیا

انتظار می‌رود که این فضاپیمای باری ۱۰.۶ متری، حدود ۶.۵ ساعت پس از پرتاب به ایستگاه فضایی “تیانگونگ”(Tiangong) بپیوندد.

با وجود همه ماژول‌ها، سه فضانورد شنژو۱۴ می‌توانند پیش از پایان سال، از خدمه شنژو۱۵ که نام آنها فاش نشده است، استقبال کنند و نخستین تحویل خدمه تیانگونگ را انجام دهند.