10 تکنولوژی برتر که دنیا را متحول خواهند کرد ! 1 بیتی

مبلغ ۱۷٬۴۵۱٬۶۱۵ میلیون ریال را به عنوان بودجه ایجاد و توسعه زیرساختهای شبکهٔ ملی اطلاعات تا سال ۱۳۹۹ در نظر گرفتهاست. به گفته دولت بناست در سال ۱۳۹۴ مبلغ ۱٬۴۹۱٬۴۹۴ میلیون ریال صرف توسعه شبکهٔ ملی اطلاعات و در ۵۰٬۷۱۲ میلیون ریال صرف منابع شبکهٔ ملی اطلاعات شود. در سال ۱۳۹۵ مبلغ ۵۰٬۰۰۰ میلیون ریال برای منابع شبکهٔ ملی اطلاعات برآورد شدهاست که تا سال ۱۳۹۹ به ۳۲۲٬۰۸۱ میلیون ریال میرسد. تقریباً از ابتدای سال ۱۳۹۰ فاز مطالعاتی و عملیاتی شبکهٔ ملی اطلاعات آغاز شد و مسوولان آن زمان وعده داده بودند تا ۲۷ اردیبهشتماه همزمان با روز ملی ارتباطات بخشی از شبکهٔ ملی اطلاعات رونمایی شود. با این حال تعریف شبکهٔ ملی اطلاعات و الزامات آن، به موضوع اختلاف سازمان فناوری اطلاعات به عنوان متولی اجرای آن با شورای عالی فضای مجازی تبدیل شد. با توجه به الزامات سند چشمانداز بیست ساله در سال ۱۳۸۹ موضوع شبکهٔ ملی اینترنت با نام جدید «شبکهٔ ملی اطلاعات» در ماده ۴۶ برنامه پنجم توسعه مطرح شد و در تبصره دوم این ماده تعریف شد. از سوی دیگر، ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورایعالی فضای مجازی، گفت راهاندازی شبکهٔ ملی اطلاعات در دو فاز اجرایی میشود، فاز نخست، اصلاح وضع شبکه موجود است که در هفته دولت به بهرهبرداری میرسد و فاز دوم، راهاندازی یک سیستم جدید و نو است.

کاربران نیز توسط شرکتهای خدمات دسترسی به اینترنت(PAP) با فناوری ADSL به اینترنت دسترسی خواهند یافت و هر سازمان و نهادی که خواهان حضور در شبکهٔ ملی اینترنت باشد تمامی امکانات مورد نیاز برایش فراهم است. علی حکیمجوادی، رئیس وقت سازمان فناوری اطلاعات، در مردادماه سال ۱۳۹۱ اعلام کرد که فاز نخست شبکهٔ ملی اطلاعات با تفکیک اینترنت از اینترانت طی تابستان آن سال اجرایی میشود و دستگاههای دولتی به این شبکهٔ ملی منتقل میشوند. سال ۶۸ بود که آقای دکتر محمد جواد لاریجانی رئیس این مرکز، همت کردند و اینترنت را به ایران آوردند. محمد سلیمانی رئیس کمیته ارتباطات و مخابرات کمیسیون صنایع و معادن مجلس نهم در ۱ مهر ۱۳۹۱ گفت: با برقراری اینترنت ملی، اینترنت جهانی قطع نخواهد شد. مهمترین چیزی که این دو را از هم متمایز میکند قطع شدن یا نشدن اینترنت جهانی است، اما آیا تضمینی برای برقراری جریان اینترنت در شبکه ملی اطلاعات وجود دارد. به گفته وی این شبکه، مشتمل بر شبکههای ارتباطی پرسرعت نسل جدید عمومی و اختصاصی و نیز مراکز داده امن دولتی و غیردولتی است که وظیفه تأمین زیرساختهای لازم به منظور ذخیرهسازی، اشتراک گذاری، پردازش اطلاعات، برقراری تمام تعاملات و مبادلات الکترونیکی بین تمام دستگاههای دولتی و بنگاههای خصوصی را به عهده دارد.

هوش مصنوعی در سطح نظریه ذهن میتواند افرادی را که با آنها در تعامل است، با فهم روندهای مرتبط با نیازها، احساسات، باورها و افکار آنها، کاملاً درک کند. برای بستههای ورودی، این لایه بستههای اطلاعاتی را دریافت کرده و بار مفید بسته را به پروتکل مناسب در لایه انتقال منتقل میکند. بلندگوهای هوشمند مانند آمازون Echo پخش موسیقی، تنظیم تایمر یا دریافت اطلاعات را آسانتر میکنند. AAEON Technology یک شرکت وابسته به شرکتasus محصولات خود را با محصولات روشنایی خیابانی هوشمند برای پروژه های شهر هوشمند GATEWAY و AIRbox ارائه داده است. برای مثال، هوش مصنوعی در فیلتر کردن «هرزنامههای» (Spam) ایمیل، «تشخیص یا بازشناسی گفتار» (Speech Recognition) و ترجمه آن به متن، «چت باتهای» (Chatbot) هوشمند، دستیارهای مجازی هوشمند مانند «Nina» و «Siri» کاربرد دارد. برای دههها محققان هوش مصنوعی تلاش کردهاند تا الگوریتم هایی برای تقلید از هوش انسانی بسازند، اما موفقیت واقعی ممکن است ناشی از ساختن الگوریتمهایی باشد که تلاش میکنند تا حل مساله باز تکامل را تقلید کنند -و منتظر بمانند تا آنچه که پدیدار میشود را تماشا کنند. می توانید از هر یک از هک های عیب یابی لیست شده در زیر برای حل مشکل کندی اینترنت در ویندوز استفاده کنید. این تعریف انقدر گسترده است که نمی توان گفت دقیقا تا کجا را شامل می شود.

در فاز دوم، خدمات ویدئویی HD داخلی با هزینه مقرون به صرفه در کلانشهرها، خدمات الکترونیکی عمومی ارائه میشود و در فاز سوم، خدمات ویدئویی HD و خدمات ابری پهن باند، داخلی با هزینه مقرون به صرفه در شهرهای بزرگ ارائه میشود. بدین ترتیب ضمن صرفه جویی در هزینهها، سرعت ارتباطات داخلی افزایش یابد و خدماتی نظیر دولت الکترونیک بر روی آن ارائه گردد. در نتیجه، اپراتورها باید نحوه تفکیک و تعیین چگونگی استفاده کاربران از شبکهٔ ملی اطلاعات و میزان ترافیک داخلی و خارجی آنها را بر روی سامانه اطلاعرسانی خود (داشبود اطلاعرسانی آنلاین ترافیک) اعلام کنند و ما به التفاوت استفاده از پهنای باند بینالملل با شبکهٔ ملی اطلاعات را به کاربر پرداخت کنند.

بخوان  تکنولوژی در صنعت خودروسازی چگونه خواهد بود؟ 1 بیتی

مدتی بعد محمد سلیمانی، وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت نام این شبکه «شبکهٔ ملی اینترنت» است و نامگذاری ابتدایی «شبکه اینترنت ملی» به منظور شناخت بهتر مردم از این مقوله بود. طرح اینترنت ملی در زمان وزارت محمد سلیمانی و معاونت عبدالمجید ریاضی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آماده و تنظیم شد. به گفته محمدحسن انتظاری، دبیر سابق شورایعالی فضای مجازی، گزارش ارائه شده توسط مربوط به اصلاح وضع موجود شبکه در کشور بود و اعلام شد که طرح اصولی شبکهٔ ملی اطلاعات، از سال ۹۶ شروع شود. سپس، به منظور تأمین اعتبار این پروژه، در تیرماه ۱۳۸۵ مرکز تحقیقات مخابرات ایران موظف شد تا در مورد مشخصات فنی پیادهسازی اینترنت ملی، پس از تکمیل اسناد مفهومی و عملیاتی و انتخاب پیمانکاران، اطلاعات کامل ارائه گردد. به گفته عبدالمجید ریاضی این بودجه تاکنون صرف توسعه شبکه زیرساخت فیبر نوری کشور، توسعه و تجهیز دیتاسنترهای ملی، توسعه نرمافزاری و سرویسهای مبتنی بر شبکه، و توسعه شبکههای مخابراتی استانی شده و هماکنون زیرساختها ایجاد شده و طرح در مرحله تکمیل قرار گرفتهاست.

در دولت یازدهم، پس از تعیین الزامات این شبکه توسط شورای عالی فضای مجازی، نسخه اولیه آن افتتاح شد که شامل مرکز تبادل ترافیک داده زیرساخت و کارساز نام دامنه ملی میشود و امکان تفکیک ترافیک داخلی و خارجی شبکه را فراهم میکند، تا رشد تولید محتوای داخلی و استفاده بیشتر از ترافیک داخلی صورت پذیرد و هزینههای ترافیک کاهش پیدا کند و سرعت افزایش پیدا کند. به نظر میرسد که این تکنولوژی توانسته توجه عده زیادی از سازندگان بازی، سرمایهگذاران و مشاغل را به خود جلب کند؛ چراکه با استفاده از هوش مصنوعی به افراد این امکان داده میشود تا ماشینهای خود را به هوش، اتوماسیونسازی، تجزیه و تحلیل دادههای بزرگ (BDA) و به طور کلی برنامههای رباتیک تجهیز کنند. وظایف تکراری را برای شناسایی ناهنجاریها یا طبقه بندی دادهها به ویژه در تجارت شما انجام میدهد؛ با این حال چند اشکال بزرگ ممکن است مزایای آن را از بین ببرد.

طراحی شبکه اختصاصی دستگاهها و ارگانها به این معنی است که این سازمانها در ضوابط داخلی خود به شبکهٔ ملی متصل هستند و در بخشهایی که با مردم باید در تعامل باشند از اینترنت بهره میبرند؛ بنابراین، در این تاریخ همه ارتباطات ایران روی شبکهٔ ملی اطلاعات است. وی میگوید برای افزایش سرعت و کیفیت خدمات، به جای افزایش پهنای باند اینترنت باید با حمایت از مراکز داده داخلی و خریداری پهنای باند از آنها و ایجاد نقطه تبادل ترافیک رایگان در داخل کشور، تولید ترافیک در کشور مقرون به صرفه شود تا شبکهٔ ملی اطلاعات بتواند راه اندازی شود؛ یعنی، شبکهٔ ملی اطلاعات وقتی محقق میشود که مردم بتوانند از سرویس این شبکه با کیفیت و سرعت بهتری نسبت به سرویس شبکه جهانی اینترنت استفاده کنند. فارغ از هر گونه مصوبه قانونی از آنجا که بسیاری از خدمات دولت در بستر الکترونیکی عرضه میشوند، عدم یکنواختی کیفیت دسترسی اینترنتی به خدمات الکترونیکی میتواند موجب تفاوت و تبعیض در دریافت خدمات بشود و این نقض اصل سوم قانون اساسی کشور ایران و قوانین دیگر ضد تبعیض همچون ماده ۲۷ قانون مدیریت خدمات کشوری را دربر خواهد داشت؛ لذا شبکهٔ ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت عرضه خدمات دولت الکترونیکی باید طوری طراحی بشود که برای همه ساکنین کشور ایران دسترسی یکنواخت و عادلانه به خدمات دولت الکترونیکی را فراهم بیاورد.

همچنین، هر وزارتخانه باید ظرف یک ماه فهرست خدمات با کاربری ملی حوزه خود را به دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات اعلام کند. او در حال حاضر در جایگاه چهل و هفتم فهرست صد زن قدرتمند جهان در سال ۲۰۱۰ قرار دارد. در کشور چین یک مثلث تکنولوژیک بسیار قدرتمند وجود دارد که از شرکت های Baidu، علی بابا و Tencent تشکیل شده است. یکی از نکات جالب توجه این ردهبندی در بخش سرعت اینترنت ثابت، پیشرفت قابل توجه دو کشور کنگو و گابن است که با صعود 26 پلهای در ردههای 107 و 108 جهان و بالاتر از ایران قرار دارند. بدین ترتیب، در دولت یازدهم، راهاندازی مراکز تبادل ترافیک داخلی در چهار نقطه جغرافیایی کشور، تفکیک قیمت ترافیک ارتباطات داخلی و خارجی، شکلگیری دیتاسنترهای داخلی توسط دولت و بخش خصوصی، هشت برابر شدن ظرفیت پهنای باند کشور ظرف سه سال، توسعه ضریب نفوذ اینترنت به ۸۰ درصد طبق برخی آمارهای غیررسمی، انتقال میزبانی سایتهای ایرانی به کشور و ایجاد مراکز توزیع محتوا (CDN) از سوی مرکز تحقیقات مخابرات و بخش خصوصی به عنوان پیشنیازهای ضروری پیادهسازی این پروژه ملی، صورت گرفت. زومیت یک سایت تخصصی در حوزهی فناوری است، خواهشمند است از بحثهای سیاسی در بخش دیدگاهها پرهیز کنید.5.

بخوان  اینترنت بدترین دشمن شماست. 10 راه برای شکست دادن آن

طرح اینترنت ملی بعد از سال ۱۳۸۹ با عنوان جدید «شبکه ملی اطلاعات» در دستور کار قرار گرفته است. مبتکران این طرح تا کنون از دولت آمریکا حمایت مالی دریافت نکردهاند و شبکهای که ارائه کردهاند هم رایگان و متنباز بوده و بیشتر از کاربران عادی، کمپانیهای تکنولوژیک مانند New America یا سازمانهای غیردولتی و اکتیویستها از آن بهره میگرفتند. علاوه بر دقت پیشبینی و اعتبار عملکرد، سیستمهای هوش مصنوعی صنعتی باید از نتایج پیشبینی هم فراتر بروند و برای خطاها علت یابی ریشه ای ارائه دهند. تولید مواد غذایی تا سال 2050 باید 50% بیشتر از الان باشد وگرنه ما با یک قحطی جهانی روبرو خواهیم شد. فلاح تاکید میکند که توسعه این بخش در تهران به خاطر اینکه نیازمند سرمایهگذاری بیشتر و تامین تجهیزات بیشتری است کمی زمانبر است اما احتمالا تا اواخر اردیبهشت ماه بیشتر از ۷۰۰هزار نفر امکان دسترسی به سرویس VDSL را خواهند داشت. وی مدعی شد که در آن زمان بخش Super Core شبکهٔ ملی اینترنت توسط شرکت زیرساخت در حال اجراست. شبکهٔ ملی اطلاعات قادر است امکان دسترسی پرسرعت تمام دستگاههای دولتی، بنگاههای خصوصی و مردم به سامانههای اطلاعاتی و خدمات الکترونیکی را فراهم کند.

این تکنولوژی جدید به ما امکان میدهد تغییرات و تنظیماتی را که ممکن است روی جسم واقعی بسیار گران یا پرمخاطره باشد، به راحتی آزمایش کنیم. سال 1974 سالی بود که وینت سرف و باب خوان تکنیک ارتباطی به نام TCP طراحی کردند که با فراهم سازی امکان ارتباط بین شبکه های متعدد، اینترنت واقعی را بهوجود آورد. دو روز بعد در ۲۸ اسفند ۱۳۸۴ عبدالمجید ریاضی به عنوان مبدع طرح اینترنت ملی در مصاحبهای به دفاع تمام قد از این ایده میپردازد و با اشاره به اینکه «داشتن اینترنت ملی پهنای باند درخواستی ما را کاهش میدهد» و «اگر روزی ارتباط ما با اینترنت قطع شود تمام دسترسی ما نیز مختل میشود» بر ضرورت اجرای این طرح در کشور تاکید میکند. او ادعا می کند که دوستی (عدم تمایل به آسیب رساندن به انسان ها، باید از همان ابتدای امر طراحی بشود، اما طراحان باید این را هم در نظر بگیرند که هم ممکن است طرح های آن ها دارای نقص باشد و هم ربات در طول زمان فراخواهد گرفت و تکامل پیدا خواهد کرد.

دستگاههای تمیز کننده استخر و چمنزن خودکار هم از همین تکنولوژی استفاده سایت 1biti میکنند. شواهدی وجود دارد که قطع یا محدودیت اینترنت جهانی یکی از اهداف رسمی جمهوری اسلامی ایران است که در اسناد «شبکه ملی اطلاعات» روی آن تاکید شده است. پیشتر فکتنامه در گزارشی ضمن بازخوانی دقیق بندهای سند «تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات» و همین طور اظهارات مسئولان عالیرتبه نظام به این نتیجه رسیده بود که محدودیت و قطع کردن اینترنت دستکم در «شرایط خاص» جزو اهداف تصریح شده و الزامات شبکه ملی اطلاعات است. در این سند قانونی موادی «غیر قابل انتشار» وجود دارد که معلوم نیست محتوای آن چیست، اما در بخش قابل انتشار آن به صراحت نوشته شده «امکان مدیریت مستقل به ویژه در شرایط جدایی شبکه از اینترنت جهانی» جزو الزامات شبکه ملی اطلاعات است. دولت در لایحه بودجه سال ۱۳۹۵ اعتبارات تملک سرمایهای فصل ارتباطات و فناوری اطلاعات را در سه بخش زیرساختهای شبکهٔ ملی اطلاعات، مدیریت یکپارچه منابع شبکهٔ ملی اطلاعات و کاربردهای شبکهٔ ملی اطلاعات بودجهبندی کردهاست. برای توضیح بیشتر میتوان به کسانی که برای منابع انسانی، مالی، فروش، بازاریابی، خدمات مشتری، تهیه و مدیریت بخش های دارایی – تعبیه شده است اشاره کرد. از سوی دیگر دستورالعمل فنی تمایز سرعت و کیفیت ADSL نیز تهیه شد و تدوین دستورالعمل فنی ایجاد شبکههای اختصاصی وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی به پایان رسید.

بخوان  فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست 1 بیتی

تفاوت «شبکه ملی اطلاعات» با «اینترنت ملی» چیست؟ آیا «اینترنت ملی» یک واژه جعلی است؟ پیش از اینکه سابقه استفاده از واژه «اینترنت ملی» را دنبال کنیم باید ببینیم معنی و مفهوم «اینترنت ملی» چیست؟ تنها کاری که باید انجام دهید این است که روی دکمه ای کلیک کنید تا آزمون شروع شود. تکنولوژی موسسه تحقیقاتی «پیو»: نوجوانان در حال ترک فیسبوک هستند به گفته موسسه Pew، تنها 32 درصد از کاربران فیسبوک را نوجوانان تشکیل میدهند در حالی که این میزان قبلا 71 درصد بوده است. طرحها در میزان بازدهی، تراکم و انعطافپذیری متفاوت هستند. دارای کنترل تراکم ترافیک است. در این دوره آموزشی از دو کتاب شاخص درس هوش مصنوعی یعنی کتاب هوش مصنوعی راسل و نورویگ و همچنین کتاب هوش مصنوعی بن کوپن استفاده شده است. وزارت ارتباطات، در اواخر اردیبهشت ۱۳۹۵ هسته اصلی شبکهٔ ملی اطلاعات یعنی پروژه مرکز تبادل ترافیک داده زیرساخت (NIX) را رونمایی کرد. به علاوه، شرکت ارتباطات زیرساخت با سه اپراتور اینترنتی (شاتل، آسیاتک و رایتل) و سه تولیدکننده محتوای داخلی (آپارات، فیلیمو و تلهوبیون) تفاهمنامهای برای کاهش تعرفه ترافیک داخلی برای کاربران نهایی امضا کرد، تا این شرکتها ترافیک اطلاعات خود را از مسیر مرکز تبادل ترافیک داده زیرساخت یا NIX انتقال دهند، که تعرفه انتقال ترافیک از طریق آن رایگان است و باعث میشود تعرفه نهایی کاربران، تا ۵۰ درصد به ازای هر گیگابایت مصرف، کاهش پیدا کند.

هوش مصنوعی را شاید بتوان توانایی رایانه برای شناسایی تعدادی متغیّر (به نمایندگی از محیط اطراف)، سپس اتخاذ تصمیم در راستای رسیدن به هدف، ارزیابی میزان موفقیت، یادگیریِ بهترین روش به وسیله مرور کردن تجربیات گذشته، و اصلاح تصمیمات آتی در راستای افزایش دقت تعریف کرد. این شبکه های عصبی هستند که رایانه ها را قادر به انجام اعمالی از قبیل درک گفتار می کنند. برای مثال اگر ابر هوشی ساخته می شود که کار آن پاکسازی محیط زیست است. محامدپور همچنین مدعی شد که ۱۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات تحقیقاتی وزارت ICT برای طرح اینترنت ملی در نظر گرفته شده كه كافی نیست. اما در آن زمان محل تأمین این اعتبار معین نشد. سپس در سال ۱۳۸۹ با عنوان «شبکهٔ ملی اطلاعات» در قانون برنامه پنجم توسعه گنجانده شد و طبق قانون برنامه بنا بر آن بود که این شبکه تا پایان این برنامه، سال ۱۳۹۵، کامل گردد. عبدالمجید ریاضی در خرداد ۱۳۸۶ گفت طبق برنامهریزی هفت هزار مدرسه در تهران و دویست مدرسه در شیراز به شبکهٔ ملی اینترنت متصل خواهند شد.

اما، آنچه برای تحقق شبکهٔ ملی اطلاعات باید رخ دهد، مدیریت شبکه در داخل کشور است. همچنین، پژوهش تسنگ و همکاران(2011)، از میان 12 توانمندساز در نظر گرفته شده، مدیریت تکنولوژی، به عنوان یکی از مهمترین توانمندسازهای چابکی شناخته شد. همچنین، براساس مصوبه دولت تمام وزارتخانهها موظف شدند طی سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۸ حداقل پنج سرویس با کاربری ملی حوزه خود را آماده کرده، بر روی شبکهٔ ملی در دسترس کاربران قرار دهند. همچنین، تمامی سرورهای وزارتخانهها و سرورهای تولیدکنندگان عمده محتوا در کشور نیز به داخل ایران منتقل شد. نمایشگاه CES ۲۰۱۷ در لاسوگاس مانند هر سال میزبان تولیدکنندگان مطرح دنیای فناوری و همچنین بازدیدکنندگان و دوستداران این حوزه بود. رضا تقی پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وقت، در مرداد سال ۱۳۹۱ وعده داد که شبکهٔ ملی اطلاعات در ۳ فاز تا پایان برنامه پنجم توسعه بهرهبرداری شود که فاز اول تا نیمه سال ۱۳۹۱ با تفکیک ترافیک بین شبکه داخلی و شبکه اینترنت اجرایی میشود.

به بیان ساده نقص فنی طراحی شبکهٔ ملی اطلاعات یا زیرساختهای دسترسی خدمات الکترونیکی معادل نقض اصل۳ قانون اساسی ایران است. مرحله دوم تعیین تعرفه مناسب برای استفاده از این شبکه است که طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات تعرفههای تعیین شده دسترسی به شبکهٔ ملی اطلاعات ۸۰ درصد پایینتر از تعرفههای دسترسی به اینترنت با شرایط مشابه است. به گفته عباسی شاهکوه، یکی از معاونان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، طبق این مصوبه اپراتورهای اینترنتی باید بتوانند تا ابتدای بهمن ماه ۱۳۹۵ جداسازی ترافیک داخلی و خارجی را انجام دهند، بهطوریکه کاربر در حساب کاربری خود بتواند میزان استفاده از ترافیک داخلی و خارجی خود را به تفکیک مشاهده کند.