آنزیم ضد پیری کشف شد



دانشگاه ویرجینیا موفق به کشف یک آنزیم ضد پیری شده‌اند که به طول عمر و تندرستی و یک زندگی سالم کمک می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، همه ما در مقطعی از زندگی ممکن است به زندگی طولانی‌تر از حد انتظار فکر کنم. ما ممکن است ممکن است ساعت‌های زیادی را صرف تحقیق در مورد راز افزایش طول عمر کنیم. امروز طبق معمول علم به کمک ما می‌آید.

آیلین جورجلینا اورورک (Eyleen Jorgelina O’Rourke) از دانشگاه ویرجینیا و همکارانش در ماموریتی برای کشف مکانیزم‌هایی هستند که نه تنها طول عمر را افزایش می‌دهند، بلکه پیری سالم را نیز می‌دهند. تلاش‌ها و زحمات متمادی آنها در نهایت در نتیجه ارائه می‌شوند، چرا که می‌گویند آنزیمی را کشف کرده‌اند که ممکن است روند پیری را کند کند.

جالب اینجاست که این آنزیم، آتانول – الکل رایج در مشروبات الکلی – را از بدن حذف می‌کند.

بیانیه پژوهشگران را می‌کند که این کار را به خوبی مورد مطالعه قرار می‌دهد و اکنون می‌توانیم راه حل‌های درمانی بهتری را پیدا کنیم.

راهی برای یافتن مکانیزم های اساسی بدن

پژوهشگران برای کشف رازهای ضد پیری، چیزی غیرعادی را مطالعه کردند. آنها به سراغ کرم‌های میکروسکوپی موسوم به Caenorhabditis elegans رفتند، چرا که در کمال تعجب، ژن‌های این موجودات خاک‌زی 70 درصد با ما مشترک هستند که آنها را به نامزدهایی عالی برای این پژوهش می‌کند. گفتنی است کرم‌های میکروسکوپی که الگوی مطالعه دو اکتشاف برنده جایزه نوبل در پزشکی بوده است.

پژوهشگران در حین مطالعه بر روی این کرم‌ها مکانیزمی به نام «واکنش ضد پیری با واسطه الکل و آلدئید دهیدروژناز» (AMAR) را شناسایی کردند که کوتاه‌شده‌شده آن در زبان سانسکریت به معنی جاودانگی است.

بخوان  گزارش: فروشگاه App GPT OpenAI امسال وارد نخواهد شد

اورورک میگوید: به دنبال یک فرضیه کاملاً ممکن است مبنی بر این که طول عمر فعال می‌شود، به نام اتوفاژی است و در نهایت مکانیزم ناشناخته‌ای برای افزایش سلامت و طول عمر پیدا می‌شود.

این مکانیزم ضد پیری با فعال کردن یک ژن خاص به نام adh-1 عمل می‌کند. این ژن از طریق این روند قادر است آنزیم الکل دهیدروژناز بیشتر تولید کند و در نتیجه محصولات جانبیِ سمی بدن یعنی گلیسرول و گلیسرآلدئید را از بین ببرد. این محصولات جانبی با گذشت زمان و با افزایش سن ایجاد می‌شوند و در نتیجه (از بین رفتن آنها می‌شوند)، سلامتی ایجاد می‌شود.

جالب اینجاست که پس از این آزمایش، کرم‌های مطالعه 50 درصد بیشتر عمر کردند و همچنین علائم تندرستی بیشتر از خود نشان دادند.

پژوهشگران برای اطمینان، مکانیزم AMAR را روی یک مدل آزمایشگاهی دیگر یعنی مخمرها آزمایش کردند. این میکروارگانیسم تک سلولی ترکیب ژنتیکی مشترک با انسان دارد. پژوهشگران در مورد آنها نیز به نتایج مشابهی رسیدند.

اورورک میگوید: امیدواریم پژوهش ما به توسعه داروهایی شود که AMAR را هدف قرار می‌دهند.

وی در پایان: با توجه به این که بیماری‌های مرتبط با افزایش سن در حال حاضر بار عمده‌ای از عوارض سلامتی بیماران، خانواده‌های آن‌ها و سیستم مراقبت‌های بهداشتی را تشکیل می‌دهند، هدف قرار دادن پروسه‌های مهم برای کاهش این بار و افزایش تعداد سال‌های عمر و یک زندگی مستقل و سالم برای همه ما خواهد بود.

نتایج این پژوهش در مجله Current Biology منتشر شده است.

انتهای پیام



منبع